Skip to content

Anugerah & Pengiktirafan

Anugerah Peringkat Antarabangsa

ALMM telah mendapat Anugerah Global Leadership Awards 2015 Excellence In Fast Moving Consumer Goods (FMCG) Sector daripada majalah ‘The Leaders International’ pada tahun 2015 ALMM juga telah mendapat Anugerah ” Industry Class in FMCG & Masterclass Emerging Brand of The Year”daripada majalah ‘The Leaders International’ pada tahun 2015

award-middle-east

Anugerah Peringkat Antarabangsa (Timur Tengah)

ALMM telah dianugerahkan “Leadership Excellence In Fast-Moving Consumer Goods” pada Majlis Anugerah Kepimpinan Perniagaan Timur Tengah 2014 (The Middle East Business Leaders Awards 2014)

Brand Equity Award

Jenama Ubat Gigi Mu’min juga telah diberikan pengiktirafan Brand Equity Award sebagai antara jenama Malaysia terkenal yang berjaya menewaskan beberapa jenama antarabangsa lain. Anugerah ini amatlah dihargai oleh ALMM memandangkan Mu’min adalah satu-satunya jenama Ubat Gigi dari syarikat berstatus 100% Bumiputera yang pernah menerima pengiktirafan antarabangsa sedemikian.

HALAL JAKIM

Jenama Ubat Gigi Mu’min telah mendapat pengiktirafan halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) semenjak produk-produk Mu’min mula berada dipasaran sekitar tahun 2004, pada ketika itu hanya sebahagian kecil sahaja jenama produk ubat gigi dipasaran yang mempunyai pengiktirafan halal oleh JAKIM atau badan-badan yang diiktiraf. Pengiktirafan ini amatlah penting bagi kami kerana ia menunjukkan bahawa kami peka & sensitif akan kepentingan para pengguna Islam.

Pengiktirafan Persatuan Doktor Gigi Islam Malaysia (IDAM)

Kami ingin memastikan para pengguna Ubat Gigi Mu’min menaruh kepercayaan yang sepenuhnya kepada produk kami kerana ia akan melibatkan pembentukan personaliti, akhlak dan kualiti hidup umat Islam.

Pemantauan oleh PPIM

Kami ingin memastikan para pengguna Ubat Gigi Mu’min menaruh kepercayaan yang sepenuhnya kepada produk kami kerana ia akan melibatkan pembentukan personaliti, akhlak dan kualiti hidup umat Islam.